Skip to main content

Zeiljacht stuurloos in vaargeul

Datum: zaterdag 06 mei 2017 | Sectie: Hoek van Holland

De eerste zaterdag in mei is traditioneel Reddingbootdag in Nederland, zo ook in Hoek van Holland.

Terwijl rond 14:30 uur passagiers aan het inschepen zijn op reddingboot Jeanine Parqui voor een rondvaart komt er een oproep van een stuurloos zeiljacht aan de Kustwacht. De schipper aan boord volgt de oproep en trekt al snel de conclusie dat deze wel eens voor Hoek van Holland kan zijn en begint de passagiers weer te ontschepen. Niet veel later vraagt de kustwacht om het zeiljacht hulp te verlenen.

Hiertoe moest de reddingboot Jeanine Parqui (zonder passagiers) koers zetten tot 2 mijl buiten de pieren nabij de maas-oost boei.

De reddingboot lag met 15 minuten langszij het zeiljacht waar een opstapper werd overgezet. Deze is met noodroer en begeleiding van de Jeanine Parqui de Waterweg op gevaren, terwijl de verkeerspost overige scheepvaart om het zeiljacht heen dirigeerde.

Ter hoogte van het "hoge licht" op de Nieuwe Waterweg werd de begeleiding overgenomen door de reddingboot Royal Flush, die voor Reddingbootdag in Hoek van Holland lag, zodat de Hoekse boot weer met donateurs kon varen.

Rond 16.00 uur kon de Royal Flush het onfortuinlijke zeiljacht aanmeren in de Berghaven.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.