Skip to main content

Zeiljacht met problemen voor de Maasmond

Datum: zondag 30 juli 2017 | Sectie: Hoek van Holland

Zondag om 17.45 uur door de kustwacht gealarmeerd, zeiljacht met motorproblemen verzoekt assistentie om veilig haven binnen te varen. De RPA 15 heeft het zeiljacht begeleid naar het Calandkanaal waar ter hoogte van de ertskade De KNRM reddingboot Jeanine Parqui zeiljacht Pelgrim veilig in de haven heeft aangemeerd.

Het zeiljacht Pelgrim was zondagmiddag op weg naar Engeland. Hierbij moesten zij de Maasgeul kruisen, om dit te bespoedigen werd de motor bij gezet. Direct begon de motor te roken en te stinken waarop de bemanning liever een veilige haven opzochten om dit euvel te verhelpen.

De RPA 15 heeft de Pelgrim begeleid vanuit zee door het Calandkanaal. In het Calandkanaal bij de ertskade heeft de KNRM reddingboot Jeanine Parqui een opstapper overgezet en het zeiljacht langszij meegenomen. Vanuit het Calandkanaal over een woelige Waterweg naar de Berghaven waar veilig werd gemeerd. De onfortuinlijke zeilers waren dankbaar voor de hulp van de RPA 15 en de Jeanine Parqui.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.