Skip to main content

Zeeman met hartklachten per helikopter naar ziekenhuis

Datum: dinsdag 12 februari 2019 | Sectie: Hoek van Holland

Dinsdagmorgen om 03.15 uur werden de vrijwilligers van KNRM Hoek van Holland gepaged voor een Medevac, een medische evacuatie. De reddingboot ‘Jeanine Parqui’ vertrok om 03.35 uur de Berghaven met als extra bemanning ambulance personeel. De Radio Medische Dienst van de KNRM vond de situatie dusdanig ernstig, dat er ook een helikopter werd gealarmeerd.

Om 04.20 uur voeren we langszij de geankerde tanker in positie 52.55.80 Noord en 003.42.60 Oost. Er werden een opstapper en een ambulance broeder overgezet op de tanker. Er werd een eerste schouwing gedaan bij de 44-jarige zeeman. 5 minuten later kwam de SAR helikopter boven het schip hangen en leverde een medic en een kikvorsman af op het schip.

Het bleek dat de man alle verschijnselen van serieuse hartklachten had. In overleg werd besloten de patiënt per helikopter te vervoeren naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Onze eigen opstapper en de ambulancier werden om 05.30 uur weer aan boord van de reddingboot genomen. Toen konden we beginnen met de terugtocht naar de Berghaven, waar om 06.15 uur werd aangemeerd.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.