Skip to main content

Trouwe KNRM donateurs, hoger, harder en natter

Datum: zaterdag 05 november 2016 | Sectie: Hoek van Holland

Zaterdag 5 november 2016 had KNRM reddingstation Hoek van Holland de eer om 10 trouwe donateur te bedanken met een speldje. Deze "Redders aan de wal" werden in 1956 of 1966 donateur van de KNRM en zijn dat altijd gebleven.

Na ontvangst met koffie en gebak in Mijn Torpedoloods aan de Berghaven werden de trouwe donateurs, toegesproken en bedankt door de plaatselijke commissie. Schipper Jan van der Sar reikte de speldjes uit met een persoonlijk woord voor ieder. Vervolgens werd er gretig gebruik gemaakt om mee te varen met de KNRM reddingboot Jeanine Parqui.

Het licht onstuimige weer, Westwind 4-5 Beaufort hield niemand tegen om mee te varen, integendeel. Tijdens de tocht werd dan ook regelmatig gevraagd of de golven niet hoger konden, wat meer snelheid en men wilde wel een zoute neus krijgen. Deze vragen kwamen wel van de trouwe donateurs met een gemiddelde leeftijd van 78 jaar! Ondanks de hoge leeftijd en soms broze gezondheid kiest bijna iedereen ervoor om mee te gaan.

Het is een feest om na terugkomst de glunderende gezichten en grijze natte koppen te zien! Er nagepraat over de Maasmond met zijn havens en grote zeeschepen tijdens een kleine lunch. Een aantal donateurs vertelde ook een korte anekdote uit hun scheepvaartperiode, wat de sfeer gezelliger maakte. Zowel de donateurs als KNRM’ers houden een warm gevoel over aan deze geslaagde dag.

De volgende zeven personen zijn al meer dan 60 jaar donateur van de Reddingmaatschappij, dit zijn: de dames, L. de Jong-Winkel uit Rotterdam en S.J. Moerman uit Maassluis de heren, J. van Ettinger uit Culemborg, J.A. Noordzij uit Rhoon, W. Maarse uit Hoogvliet, W. Scheurkogel uit Rhoon en A. Rolloos uit Rotterdam. Drie personen waren al meer dan 50 jaar donateur, De heer J.B. Troost uit Hoek van Holland, de heer P.F. Faber uit Hoogvliet, en de heer B.P. van der Have uit Rotterdam.

Foto animatie: http://www.knrmhvh.nl/20161105-TRD2016.gif

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.