Skip to main content

Peiling actief GMDSS signaal (video)

Datum: woensdag 27 juli 2016 | Sectie: Hoek van Holland

Gepaged door Kustwachtcentrum Den Helder om 16.50 uur prio 2, voor peiling GMDSS signaal, vermoedelijk uit de Europoort.

De Radio richting zoeker wees in de richting oost, diverse ‘signalen’ waargenomen en diverse schepen gepraaid en verzocht hun Epirb te checken, zonder positief resultaat. Verder Oostelijk in de Europoort werd het signaal wel heel erg sterk. Met behulp van de NHV SAR helikopter een kruispeiling kunnen maken, gezamenlijk kwamen we uit op een gemeerd werkeiland in positie 51⁰55.31 Noord en 004⁰12.34 Oost,

Daar dit werkeiland nog de enige optie was is dit verder aan het havenbedrijf gegeven. Bij eerste onderzoek bleek er geen actieve Epirb, De bemanning van het werkeiland zou alle aanwezige radio en satelliet noodsignalen nakijken. Agentschap telecom zou in de avond met een radio peilwagen ter plaatse komen voor de zekerheid. Vervolgens is de KNRM reddingboot Jeanine Parqui om 19.15 retour Berghaven gegaan en om 19.30 uur gemeerd.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.