Skip to main content

Peilen VHF 1 en oefenen met brandweer (foto-video)

Datum: maandag 06 maart 2017 | Sectie: Hoek van Holland

Maandagavond stond er een oefening met de regionale brandweer gepland. Echter rond 18.30 uur uitgevaren op verzoek van TCH om een peiling uit voeren op VHF 1, deze bleef storen.

Om 18.30 uur uitgevaren tot voor de 2e Maasvlakte om daar te peilen, zwak signaal uit ankergebied 5. Stukje richting koers 330 gevaren zonder gewenst resultaat. Helaas konden we geen kruispeiling maken, geen scheepvaart of walinstallatie die kan uitpeielen op dit tijdstip.

Ondertussen was de regionale brandweer gearriveerd en een noodscenario op de steiger en de Nieuwe prins gestart. Bijna aan het eind van deze oefening kwam de reddingboot retour zodat de brandweer kon ervaren om met zeebenen te werken.

Tijdens deze oefentocht nog een peiling uitgevoerd, ook zonder resultaat. KNRM en brandweer hebben weer van elkaars vrijwilligers werk geleerd en kennis genomen van beider kunnen. Een maandagavond met veel voldoening.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.