Skip to main content

Oefening brand en waterscooter voor magazine ‘Onze haven’.

Datum: zaterdag 14 oktober 2017 | Sectie: Hoek van Holland

Dat KNRM vrijwilligers regelmatig oefenen is geen geheim. Wel nuttig dat het magazine Onze haven op deze oefenmiddag mee was om te laten zien wat de KNRM betekend. Bekend dat Rotterdam 1 van de grootste havens is. Minder bekend in de haven is de KNRM die voor ieder die in nood verkeerd op zee of ruime wateren hulp verleend. Voor watersport, maar ook voor grote zeeschepen die hulp verlangen.

Het magazine Onze Haven staat volledig in het teken van de haven en de mensen die er werken. Het zijn verhalen van aanpakkers, doeners en denkers. Kortom: verhalen die het verdienen te worden verteld! In de komende editie KNRM reddingstation Hoek van Holland.

Tijdens deze oefenmiddag zijn een verslaggever en een fotograaf van het magazine meegevaren om te ervaren wat er zich aan boord van een reddingboot afspeelt. Het oefenschema deed ons de brandbestrijding pompen en apparatuur testen en gebruiken.

Vervolgens een oefening met de KNRM waterscooter van de Maxima kazerne (brandweer) Maasvlakte. Gezamenlijk met de waterscooter werd geoefend om een drenkeling te zoeken en veilig naar de wal te brengen. Zeker gezien het mooie najaarsweer een geslaagde oefening voor KNRM als verslaggeving.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.