Nachtelijke evacuatie van Tholens vissersschip foto/video

21 november 2019

Donderdagavond 22.50 uur gealarmeerd voor een patiënt aan boord van een visserschip uit Tholen. Het schip bevond zich op 35 mijl uit de kust en in 1e instantie was de KNRM reddingboot van Neeltje Jans gealarmeerd en lag al bij de vissersboot. Toen bleek dat de KNRM Radio Medische Dienst had besloten dat de patiënt naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam moest is besloten reddingstation Hoek van Holland te alarmeren.

Op 35 mijl uit de kust stond er een ‘rotzeetje’. Hierop is de visserman richting Hoek van Holland gevaren, waar het dichter onder de kust meer verantwoord was om de man over te nemen. Om 0.30 uur langszij in positie 51°54,50' Noord 003°19,01' Oost. Twee KNRM’ers overgezet en deze hebben de patiënt begeleid bij het overstappen. Om even ne 02.00 uur was de man in de ziekenauto onderweg naar het ziekenhuis.

Het verhaal gaat nog verder. Daar deze patient een onmisbare functie had aan boord was verzocht om een vervanger naar de visboot te verschepen. De redders waren toch nog wakker en hebben deze persoon afgeleverd bij het Thoolse visschip. Uiteindelijk waren de redders om 04.00 uur weer lekker uitgewaaid aan wal.