Skip to main content

Leo Schalkoort BV schenkt KNRM nieuwe PLB

Datum: zaterdag 14 januari 2017 | Sectie: Hoek van Holland

Leo Schalkoort BV, verhuur van Deense containers & platen heeft KNRM reddingstation Hoek van Holland een nieuwe PLB (Personal Locator Beacon) van € 550.- geschonken. Zaterdag 27 augustus viel de PLB tijdens een oefening in zee en is sindsdien spoorloos. Na activering geeft deze bij schepen in de buurt een signaal dat er een persoon te water ligt en geeft de positie weer.

Bij terugkeer in het bemanningsverblijf na de oefening van 27 augustus zat Leo te genieten in zijn voortuin, Leo woont naast ons verblijf, toen hij van de vermissing hoorde. Spontaan bood Leo Schalkoort aan om de kosten te vergoeden. Er kwam wel direct een reserve exemplaar uit IJmuiden, helaas na maanden is de PLB niet aangespoeld of gevonden gemeld.

Leo Schalkoort heeft niet alleen de PLB financieel boven water gehouden, Hij is ook reder bij de KNRM (je bent KNRM reder als je 5 jaar jaarlijks € 1000 schenkt) en al langer dan 33 jaar redder aan wal als donateur. Leo heeft de PLB officieel overgedragen aan schipper Jan van der Sar van het KNRM station. Met een ‘hartstikke bedankt’ en een ferme handdruk staat de nieuwe PLB weer bij de veiligheid uitrusting.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.