Skip to main content

KNRM’er Edwin Zegers Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Datum: vrijdag 26 april 2019 | Sectie: Hoek van Holland

Edwin Zegers, voormalig vrijwillig opstapper op de KNRM reddingboten van Hoek van Holland, is vandaag geëerd met een lintje als lid in de orde van oranje Nassau. Burgemeester Ahmed Aboutaleb reikte namens koning Willem-Alexander de onderscheiding uit in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis.

Edwin werd begin 1992 ingeschreven als opstapper en motordrijver. In de techniek heeft Edwin zich op drie KNRM reddingboten mede ondersteund, vanaf 1992 op de reddingboot ‘Javazee’, vanaf 1998 op de snelle ‘Kapiteins Hazewinkel’ en vanaf 2006 tot heden op de ‘Jeanine Parqui’.

In mei 2017 werd Edwin ook al de bronzen draagmedaille uitgereikt voor 25 jaar vrijwillige werkzaamheden voor de KNRM. Eind 2018 beëindigde Edwin zijn actieve reddersrol aan boord. Hij zal de KNRM nog wel blijven ondersteunen met zijn kennis en ervaring. Eenmaal terug in het bemanningsverblijf aan de Berghaven reikte secretaris Aad Vreugdenhil behalve felicitaties ook een bos bloemen uit namens KNRM reddingstation Hoek van Holland.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.