Skip to main content

KNRM’er Edwin Zegers krijgt bronzen draagmedaille voor 25 jaar inzet

Datum: zondag 07 mei 2017 | Sectie: Hoek van Holland

Reddingstation Hoek van Holland heeft zaterdagavond 6 mei Edwin Zegers beloond met de bronzen draagmedaille voor 25 jaar vrijwillige inzet op de reddingboot. De medaille werd Edwin opgespeld door Jos Stierhout, directeur van de KNRM.

Edwin werd begin 1992 ingeschreven als opstapper en motordrijver. In deze technieken heeft Edwin zich op drie reddingboten gebezigd, vanaf 1992 op de Javazee, vanaf 1998 op de snelle Kapiteins Hazewinkel en vanaf 2006 tot heden op de Jeanine Parqui.

Jos Stierhout, directeur van de KNRM roemde een aantal spraakmakende en moeilijke reddingen waarbij Edwin betrokken was. Hierbij zaten hulpverleningen en reddingen die triester verliepen, maar ook vele mooie tochten waarbij stormen niet geschuwd werden en reddingen en hulp geboden kon worden.

Schipper Jan van der Sar sprak ook zijn waardering uit vertelde nog aantal anekdotes over soms wel lange tochten en leerzame reizen met de 3 verschillende reddingboten. Edwin hoopt zijn ervaringen nog een aantal jaren te delen met de huidige vrijwillige opstappers.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.