Boot van krib in Waterweg gesleept

Boot van krib in Waterweg gesleept

15 mei 2020

Vrijdag tegen 17.00 uur gealarmeerd voor een schip die vastzit op een krib in de Nieuwe Waterweg. Spoedig met de KNRM reddingboot ‘Jeanine Parqui’ richting het noodlijdende vaartuig. De P2 en de havendienst waren reeds aanwezig maar konden niet dichtbij genoeg komen door de krib en stroming.

Na 5 minuten aangekomen, schuin tegenover de Berghaven zat het scheepje op een krib. De schipper wist de reddingboot tegen het noodlijdende schip te manouvreren en de sleeptros over te geven. De sleepverbinding was snel gemaakt en met steeds een beetje meer kracht kwam de boot los.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Doneer nu

Het schip naar de Berghaven begeleid omdat men er zeker van wilde zijn dat het niet zou zinken. In de haven werd het scheepje grondig gecontroleerd en de schade bleek mee te vallen. Na het aanmeren ging en de redders weer huiswaarts voor de maaltijd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij