Skip to main content

Belgische ‘duik’ bootjes met pech 20 mijl voor Goeree

Datum: zondag 27 augustus 2017 | Sectie: Hoek van Holland

Zondag 15.05 uur gepaged door het Kustwachtcentrum, prio 2, rubberboot met storing 20 mijl voor de kust van Goeree. Even later bleken het er twee. De KNRM reddingboot ‘Jeanine Parqui’ had de twee om 16.35 uur op sleep en meerde met de schepen om 19.30 uur aan in de Berghaven.

Rond 14.30 uur wilden zij vertrekken, na een harde knal in de motor bleek er een stuk van het motorblok gebroken. Het andere schip was bezig met terugslepen, toen ook deze motor kuren ging vertonen en de temperatuur opliep. Hierop hebben zij via de kustwacht de hulp van de KNRM ingeroepen, temeer omdat zij vlakbij de drukke scheepvaartroute dreven.

De rubberboten waren ’s morgens bij Neeltje Jans in het water gelaten. Bewust met twee boten voor de veiligheid en deze waren volledig uitgerust met veiligheidsvoorzieningen. Het betrof tien Belgische sportduikers van middelbare leeftijd. Toen zij hulp inriepen lagen zij in positie 52.01.16º Noord en 003.30.17º Oost.

De Hoekse KNRM reddingboot ‘Jeanine Parqui’ arriveerde om 16.30 ter plaatse. 5 personen op de reddingboot overgenomen en beiden ‘duik’ boten met elk 1 man op sleep genomen. Gezien het mooie weer en gladde zee een mooie tocht. Na 3 uur slepen zijn de boten met opvarenden aangemeerd om 19.30 uur in de Berghaven.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.