HOME

Belgische ‘duik’ bootjes met pech 20 mijl voor Goeree

27-08-2017 hoek van holland

Zondag 15.05 uur gepaged door het Kustwachtcentrum, prio 2, rubberboot met storing 20 mijl voor de kust van Goeree. Even later bleken het er twee. De KNRM reddingboot ‘Jeanine Parqui’ had de twee om 16.35 uur op sleep en meerde met de schepen om 19.30 uur aan in de Berghaven.

Rond 14.30 uur wilden zij vertrekken, na een harde knal in de motor bleek er een stuk van het motorblok gebroken. Het andere schip was bezig met terugslepen, toen ook deze motor kuren ging vertonen en de temperatuur opliep. Hierop hebben zij via de kustwacht de hulp van de KNRM ingeroepen, temeer omdat zij vlakbij de drukke scheepvaartroute dreven.

De rubberboten waren ’s morgens bij Neeltje Jans in het water gelaten. Bewust met twee boten voor de veiligheid en deze waren volledig uitgerust met veiligheidsvoorzieningen. Het betrof tien Belgische sportduikers van middelbare leeftijd. Toen zij hulp inriepen lagen zij in positie 52.01.16º Noord en 003.30.17º Oost.

De Hoekse KNRM reddingboot ‘Jeanine Parqui’ arriveerde om 16.30 ter plaatse. 5 personen op de reddingboot overgenomen en beiden ‘duik’ boten met elk 1 man op sleep genomen. Gezien het mooie weer en gladde zee een mooie tocht. Na 3 uur slepen zijn de boten met opvarenden aangemeerd om 19.30 uur in de Berghaven.

 

 

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht