Skip to main content

2 evacuaties in etmaal waarvan 1 kritisch

Datum: zondag 24 maart 2019 | Sectie: Hoek van Holland

Vrijdag heeft KNRM reddingstation Hoek van Holland 2 medische evacuaties gedaan in 1 etmaal. ‘s Morgens om 06.16 uur werden de redders gealarmeerd voor een patiënt van een vrachtvaarder. Om 16.15 weer alarm door het kustwachtcentrum, nu met ambulance personeel naar een kritische patiënt.

Bij de eerste patiënt van het vrachtschip, lag het schip in ankergebied vier in positie 51°55,200' N 003°42,700' E en was het vrij mistig, zicht minder dan 1 mijl. De 30-jarige Filipijnse patiënt met buikklachten kon om 07.00 uur zelf de loods ladder af klauteren. Na aankomst in de Berghaven om 07.45 uur is de man per gereedstaande ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het tweede alarm om 16.15 uur heeft de KNRM radio medische dient besloten ambulance personeel te laten mee varen. Dit betrof een 55-jarige man met hartklachten van een kraanlift schip die al richting de Maasmond voer. Om 17.10 uur ter plaatse in positie 51°58,800' N 003°41,800' E waar 2 opstapper en 2 ambulance verpleegkundige zijn overgezet op het schip. Aan boord hebben de hulpverleners de Poolse man weten te stabiliseren en het hartprobleem te vinden. De patiënt is op een brancard, met een kraan van het schip op de KNRM reddingboot Jeanine Parqui overgezet.

Op de reddingboot werden infusen aangelegd en hartcontrole apparatuur aangesloten. Ambulance personeel heeft nog een schok gegeven om het hartritme beter te krijgen. Rond 18.00 uur in de Berghaven is de man per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Later die avond kregen de redders te horen dat de man herstellende is na een ingreep. Ook werd duidelijk dat hij het niet gered had zonder inzet van de KNRM en Ambu-personeel.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.