Skip to main content

Spectaculaire Wemeldingedag vol actie

Datum: zaterdag 10 september 2016 | Sectie: Hansweert

De vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert kijken terug op een fantastisch verlopen Wemeldingedag.

Dit jaarlijkse dorpsfeest stond boordevol activiteiten voor jong- en oud. De KNRM was vertegenwoordigd met Rinus Redder en de reddingboten Jan van Engelenburg en Heek.

Een hoop bezoekers zijn meer te weten gekomen over het werk van de KNRM. Zij konden terecht bij de KNRM promotiekar en een kijkje nemen aan boord van de reddingboot waar zij uitleg kregen van de bemanning.

Twee spectaculaire reddingsdemonstraties, waarvan één dankzij medewerking van NHV-helicopters, trokken mede dankzij het prachtige weer veel publiek.

Wemeldingedag leverde 16 nieuwe donateurs op. Zij mochten aan het einde van de middag inschepen op de Jan van Engelenburg voor een rondje Oosterschelde.

Reddingsactie en hulpverlening tijdens Wemeldingedag
Tijdens Wemeldingedag hebben we ook nog een reddingsactie en een hulpverlening verricht met de reddingboot Heek.

Terwijl vrijwilligers aan het varen waren met reddingboot Heek zagen zij dat een meisje te water was geraakt nabij een groep optimistjes (kleine zeilbootjes). Gelukkig droeg zij een reddingsvest en kon ze snel aan boord van de Heek worden gebracht waarna ze op de kant is afgezet.

Op de Oosterschelde belandde een zeiljacht op een ondiepte. De bemanning van de Heek heeft voor deze onfortuinlijke zeilers een anker uitgezet.

Video: Bemanning KNRM Hansweert
Foto's: Nelleke van Moolenbroek, Carlein Hollestelle & Mario Rentmeester

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.