Man overboord met sponsor Venturn BV

17 april 2015

Sponsor Venturn BV redt drenkeling. Gezamenlijke oefening met KNRM Hansweert.

Gisteren ontvingen wij onze grote sponsor Venturn B.V. voor een gezamenlijke oefening. Zij doneren jaarlijks 1% van de omzet aan de KNRM ten behoeve van de exploitatie van ons reddingstation.

Tijdens de meeting sloeg een man overboord (MOB) op de Westerschelde. De young professionals van Venturn kregen de taak om aan de hand van getijdentabel, stroomatlas, zeekaart en MOB positie te berekenen waar de drenkeling zich zou moeten bevinden. Vervolgens werd de Jan van Engelenburg bemand, waarna koers is gezet richting die positie. Na het varen van een kort zoekpatroon troffen we inderdaad de man overboord boei aan. Deze bevond zich vrijwel exact op de berekende positie!

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Hierna was het tijd voor watertrappelen, waarbij de medewerkers van Venturn de gelegenheid kregen te ervaren hoe het voelt om gered te worden.

Iedereen sprak van een supergave ervaring met een gezellig etentje en wederzijdse dankzegging als afsluiting.

Foto's & video: Mario Rentmeester - KNRM Hansweert

" data-oembed_provider="youtube" data-resizetype="noresize" style="text-align: center;">

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij