Skip to main content

Man en hond in problemen bij sluis Hansweert

Datum: vrijdag 29 januari 2021 | Sectie: Hansweert

In het sluizencomplex bij Hansweert zijn vrijdagavond 29 januari rond 23:20 uur een hond en diens baas in problemen geraakt. De hond, een labrador, raakte tijdens het uitlaten te water in een sluiskom. Zijn baas ging er achteraan. Een toevallige voorbijganger alarmeerde de hulpdiensten.

Brandweer, ambulance, traumaheli en de bemanning van de reddingboot werden opgeroepen. Ook de bemanning van een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat (RWS) ging ter plaatse. Zij lagen afgemeerd aan de buitenkant van de sluis en waren er dus snel bij. De toegesnelde vrijwilligers van de KNRM renden naar de reddingboot, maar werden door RWS personeel naar de sluis geleid.

De baas van de hond was intussen het water in gegaan om zijn hond te redden. Doordat het laag water was kon hij de hond in de sluisdeur tillen waar hij ook zelf in klom. Beiden waren nat en lichtgewond door scherpe oesterschelpen. Vanuit de sluisdeur zijn beiden door de toegesnelde vrijwilligers van de KNRM omhoog geholpen.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.