Man en hond in problemen bij sluis Hansweert

Man en hond in problemen bij sluis Hansweert

29 januari 2021

In het sluizencomplex bij Hansweert zijn vrijdagavond 29 januari rond 23:20 uur een hond en diens baas in problemen geraakt. De hond, een labrador, raakte tijdens het uitlaten te water in een sluiskom. Zijn baas ging er achteraan. Een toevallige voorbijganger alarmeerde de hulpdiensten.

Brandweer, ambulance, traumaheli en de bemanning van de reddingboot werden opgeroepen. Ook de bemanning van een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat (RWS) ging ter plaatse. Zij lagen afgemeerd aan de buitenkant van de sluis en waren er dus snel bij. De toegesnelde vrijwilligers van de KNRM renden naar de reddingboot, maar werden door RWS personeel naar de sluis geleid.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De baas van de hond was intussen het water in gegaan om zijn hond te redden. Doordat het laag water was kon hij de hond in de sluisdeur tillen waar hij ook zelf in klom. Beiden waren nat en lichtgewond door scherpe oesterschelpen. Vanuit de sluisdeur zijn beiden door de toegesnelde vrijwilligers van de KNRM omhoog geholpen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij