KNRM Hansweert krijgt overlevingspak

21 augustus 2021

Het overlevingspak is essentieel om reddingwerk veilig uit te kunnen voeren. Onder alle weersomstandigheden, 24/7, alle dagen van het jaar moeten vrijwilligers van de KNRM op hun overlevingspak kunnen vertrouwen.

Een overlevingspak biedt een redder bescherming tegen kou, wind, water en geeft drijfvermogen. De overlevingspakken zijn op maat gemaakt per redder. Daardoor bieden zij de juiste bescherming en comfort om veilig te kunnen werken onder zware omstandigheden. Het pak beschikt over een geïntegreerd reddingsvest, wat extra drijfvermogen biedt.

Mevrouw Crucq uit Heinkenszand vindt het belangrijk dat de vrijwilligers van de KNRM veilig kunnen werken als zij bij nacht en ontij worden opgeroepen om mensen te redden. Daarom doneerde zij een overlevingspak aan KNRM Hansweert. Dankzij dit pak kan redder Michel zijn werk veilig uitvoeren en draagt zij bij aan het vergroten van de veiligheid op en rond de Zeeuwse wateren.

Nóg een overlevingspak nodig, doneert u ook?
Ook redder Theo heeft een overlevingspak nodig. Theo is sinds 2 maanden opstapper aan boord van reddingboot Jan van Engelenburg. Een overlevingspak kost € 1.658. U kunt er met een zelf te bepalen donatie aan bijdragen dat Theo veilig kan werken. Ga daarvoor naar ons crowdfundproject en doneer! Klik hier.

De KNRM is een zelfstandig opererende hulpverleningsorganisatie en ontvangt geen subsidie van de overheid. Vrijwilligers van reddingstation Hansweert komen gemiddeld 30x per jaar in actie om mensen te redden en te helpen. Reddingstation Hansweert heeft 21 bemanningsleden.