Skip to main content

Hoogaars verliest roer

Datum: zaterdag 16 mei 2015 | Sectie: Hansweert

Ruim 100 jaar oud schip verliest roer. Alarm voor reddingboot Jan van Engelenburg.

Een meer dan 100-jaar oude platbodem van het type Hoogaars raakte zaterdagmiddag aan de grond nabij de boei Everingen 16. Hierdoor verspilde ze haar roer. In afwachting van hulp zette de bemanning een anker uit.

Via het Kustwachtcentrum werd de vrijwillige reddingbootbemanning van Hansweert opgeroepen. Ter plaatse bleek de platbodem al 'hoog en droog' bovenop een zandplaat te liggen, waardoor het niet meer mogelijk was deze vlot te krijgen. Om de situatie aan boord te controleren zijn twee opstappers op de zandplaat afgezet.

De bemanning van de platbodem had de positie en het tijdstip waarop het roer was losgeraakt genoteerd. Aan de hand hiervan hebben we nog enkele zoekslagen naar het losgekomen roer gemaakt, maar deze leverden niets op.

Met behulp van een sleepboot is het schip zondagnacht rond 02.00 uur losgekomen en naar Vlissingen gesleept.

Roer aangespoeld strand Vlissingen
Zondagmorgen spoelde op het badstrand van Vlissingen een roer van een zeilschip aan. De Strandwacht heeft het roer geborgen en na contact met de Kustwacht bleek het te gaan om het roer dat zaterdagmiddag was losgekomen. Zo konden roer (ongehavend) en schip zondagmiddag met elkaar worden herenigd. Aldus Strandwacht Vlissingen op facebook.

Actie: 2015-5

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.