Skip to main content

Stoorzender op marifoon noodkanaal 16

Datum: dinsdag 21 juni 2016 | Sectie: Enkhuizen

Reddingboot Watersport van KNRM reddingstation Enkhuizen is dinsdagmiddag uitgevaren om een stoorzender op het marifoon noodkanaal uit de lucht te halen.

Een storende marifoon zorgde voor veel ruis op noodkanaal 16. Hierdoor was communicatie via het internationale noodkanaal op het IJssel en Markermeer vrijwel onmogelijk. Omdat de verstoring zich vermoedelijk in het verzorgingsgebied van KNRM reddingstation Enkhuizen voordeed werden wij verzocht door het Kustwachtcentrum om de oorzaak uit te peilen.

Met de radiorichtingzoeker aan boord van reddingboot Watersport werd de veroorzaker uitgepeild en opgespoord. Na een aantal zoekslagen werd de veroorzaker aangetroffen op zo’n zes mijl ten noorden van Enkhuizen.

Het bleek om een defecte marifoon aan boord van een gehuurd zeiljacht te gaan. De marifoon werd uitgeschakeld en aan de opvarenden werd dringend verzocht om deze ook niet meer aan te zetten en de verhuurder te verzoeken het apparaat te laten na kijken.

Een uur lang was er geen noodverkeer over de marifoon mogelijk geweest iets wat uiterst kwalijk is mocht zich opdat moment een noodsituatie voordoen.

Alarm: 15:05 uur
Weer: Zonnig
Zicht: Goed
Wind : Z 3
Actie: 36-2016

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.