Boudewijn is de KNRM nog elke dag dankbaar

19 januari 2019
Enkhuizen

Naar aanleiding van de jaarcijfers hadden wij SBS Hart van Nederland op bezoek in Enkhuizen. Dit naar aanleiding van de geslaagde reanimatie van Boudewijn.

Op een prachtige eerste pinksterdag 2018 kreeg Boudewijn uit Amsterdam een hartstilstand, net toen hij met zijn vrouw terugkwamen van een vaartochtje naar Lemmer. In de haven van Enkhuizen zakte hij voor de ogen van zijn vrouw in elkaar.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De reddingsboot was er als een van de eerste bij en nam de reanimatie van een omstaander over. De reddingboot bemanning kreeg het hart van Boudewijn weer opgang. De even later gearriveerde ambulance bracht hem met spoed naar het ziekenhuis waar Boudewijn wakker werd.

Twee weken later stond Boudewijn samen met zijn vrouw op de stoep van het boothuis om zijn redders te bedanken. Een voor hem maar zeker ook voor de reddingbootbemanning emotioneel weerzien.

Bekijk de beelden hier onder.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij