Skip to main content

Watersporter breekt nek bij duik van boot

Datum: vrijdag 03 juli 2015 | Sectie: Elburg

Vrijdagmiddag 3 juli gaan om 14.22 uur de piepers van de bemanningsleden van KNRM Station Elburg. De melding luidt: PRIO 1 MEDEVAC. Op het station krijgt de bemanning te horen dat het om een reanimatie gaat.

De 47 jarige Duitse man en zijn familie lagen ter hoogte van Jachthaven Riviera Beach voor anker op het ondiepe gedeelte van het Veluwemeer, net buiten de vaargeul. De man heeft een duik genomen in het ondiepe water en kwam niet meer boven. Zijn familie heeft hem boven water gehaald en is gestart met de reanimatie. Kort daarna kwam de reddingboot Evert Floor aangesneld en zijn twee opstappers te water gegaan om de reanimatie over te nemen. De man werd snel aan boord gebracht van de Evert Floor waar de reanimatie werd voortgezet door andere opstappers. Snel spoedde de Evert Floor zich naar de haven van Riviera Beach waar de ambulances naar toe kwamen en het ambulancepersoneel zich ontfermde over de man.

De volgende dag werd bekend dat de man twee gebroken nekwervels heeft. Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden om herstel te bevorderen.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.