Skip to main content

Surfer in de problemen door windvlaag

Datum: vrijdag 29 mei 2015 | Sectie: Elburg

Op vrijdagavond 29 mei wordt de bemanning van KNRM Station Elburg rond de klok van 19.00 uur opgepiept voor een surfer in problemen. Op onze pagers werd vermeld “Prio 1 surfuitrusting gevonden”.

Onderweg naar de doorgegeven positie krijgt de bemanning van de reddingboot door dat de surfer inmiddels door een passant aan boord is genomen, deze passant verbleef op eiland Pierland.

Aangekomen werd duidelijk dat de surfer door een windvlaag 200 meter ten zuiden van het Pierland zijn surfplank met zeil is kwijt geraakt. De surfer had nog geprobeerd om naar zijn plank te zwemmen maar door het onstuimige weer en de golven kon hij niet meer in de buurt komen. Hij besloot toen om te keren en naar het Pierland te zwemmen. De surfer bleek na aankomst van ons in goede conditie, maar was door het zwemmen wel vermoeid geraakt.

De schipper besloot een opstapper achter te laten bij de surfer en de eigenaar van het schip en op zoek te gaan naar de surf uitrusting. Deze werd al snel gevonden, deze lag 1/2 mijl verderop op de keien. De surfuitrusting werd aan boord genomen en snel gingen ze weer terug naar het Pierland waar de surfer weer opgehaald en veilig werd afgezet bij zijn camping Bad Hoophuizen. De surfer was ons dankbaar en zijn dank werd geuit door donateur te worden van de KNRM.

Rond 21.45 uur was reddingboot Evert Floor weer retour boothuis en gereed voor de volgende uitruk.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.