Organisaties steunen KNRM Station Elburg

19 augustus 2016

KNRM Station Elburg heeft woensdag 17 augustus 2016 twee maal een toezegging gekregen voor een prachtige financiële bijdrage. In de vroege ochtend kwam de Elburger Bedrijvenkring BNI De Wilde Baars op bezoek en ’s avonds werd door de Oranjevereniging uit Doornspijk een cheque overhandigd.

Soms moet je als vrijwilliger van de KNRM vroeg je bed uit omdat de pieper gaat en je ergens hulp moet verlenen. Maar een enkele keer is er een andere aanleiding; bijvoorbeeld de komst van een bedrijvenkring.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

BNI is een internationaal bedrijvennetwerk. Het chapter in Elburg is in 2014 en 2015 uitgeroepen tot beste van Nederland. Er worden dus goede zaken gedaan. Marnix Smulders, voorzitter van de BNI in Elburg, prees de KNRM voor haar werk en inzet. “Jullie werk is van levensbelang en dat doen jullie zelfs vrijwillig. Dat verdient veel waardering en respect,” aldus de preses. Deze complimenten werden onderstreept met een financiële bijdrage die wordt benut voor de inrichting van het boothuis. Vanuit deze locatie vaart reddingboot de Evert Floor jaarlijks vele tientallen keren uit om op de Randmeren geheel kosteloos hulp te verlenen aan mensen en dieren die in nood verkeren of in nood dreigen te raken.

De KNRM kiest ervoor om volledig onafhankelijk te zijn. Alle stations opereren zonder subsidiegelden van overheden. En toch, met mannen en vrouwen die zich hier vrijwillig voor inzetten, weet KNRM Station Elburg de veiligheid op de Randmeren te waarborgen.
Oranjevereniging Moed & Vertrouwen uit Doornspijk was, net als BNI, onder de indruk van het onbaatzuchtige reddingwerk dat de KNRM verricht. Om die reden hebben zij tijdens de Boerenmarkt geld ingezameld voor Station Elburg. Het parkeren was gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de KNRM was welkom. Dat heeft bijna € 175,- opgebracht. Een cheque met dit mooie bedrag is afgelopen woensdag overhandigd.

De belangrijkste inkomstenbron van de KNRM zijn de donateurs, de Redders aan de Wal. Maar het professionele reddingwerk kost veel geld dus dergelijke initiatieven zijn ongelooflijk belangrijk voor de uitvoering ervan. Deze giften vandaag, betekenen morgen een redding. Veel dank aan de gulle gevers!

Foto’s bezoek BNI: Sander van der Kolk, Bestpictures.nl
Foto’s bezoek Oranjevereniging: atvfoto.nl (klik voor meer foto’s op de link)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij