Skip to main content

Weer een bijzondere actie

Datum: maandag 17 augustus 2015 | Sectie: Eemshaven

Een reddingsactie van een jacht wat vervaarlijk op een stenen dam lag....

Maandagmiddag gingen onze pagers weer af voor een prio 1 melding, vaartuig in de problemen. Dat dit schip in de problemen was, bleek bij aankomst! Het schip was vervaarlijk op de Geisendam, voor de kust van Emden gelopen en lag er maar raar bij. De bemanning had zich in veiligheid gebracht door in hun bijboot te gaan zitten.

Toen wij ter plaatse kwamen bleek een voorbij varende Loodstender de bemanning al meegenomen te hebben naar de haven van Emden. Aangezien het afgaand water was, konden we bij het jacht niet veel uitrichten en zijn de bemanning gaan opzoeken in Emden. Hier troffen we een toch wel geschrokken paar aan. Meneer nog droog en mevrouw tot haar middel nat. Besloten werd om de bemanning eerst maar eens mee te nemen naar ons boothuis, voor een opfrisbeurt, wat droge kleren en een heerlijke maaltijd, klaargemaakt door onze vrijwilligers aan de wal.

Inmiddels iets bekomen van de schrik werd er onderling besloten later die nacht terug te keren naar de plek des onheils en te kijken of wij, op verzoek van de eigenaar, nog wat konden betekenen om het schip vlot te trekken. Zo geschiedde. De bemanning van het jacht hebben we eerst, op hun verzoek, onder gebracht in een hotel en zijn om 0.00 uur op weg gegaan. Rond 1.00 uur ter plaatse zijn we direct begonnen met pompen, aangezien er behoorlijk wat water naar binnen was gelopen. Helaas bleken onze goede bedoelingen niet te mogen baten, want zelfs na 2,5u pompen, leek het waterniveau in het schip niet te dalen en kwam het schip niet tot drijven. Enigszins teleurgesteld hebben we de actie moeten staken en zijn we rond 4.00 uur retour station gegaan.

De volgende dag hebben we direct contact gezocht met de schipper/eigenaar. Deze zou contact zoeken met zijn verzekeringsmaatschappij om het schip te laten bergen door een bergingsbedrijf.

Wederom een actie om niet snel te vergeten....!

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.