Skip to main content

Vastgelope zeiljachten bij Noordpolderzijl

Datum: dinsdag 23 juli 2019 | Sectie: Eemshaven

(Actie 18/2019)
Vastgelopen zeiljachten op het wad bij Noordpolderzijl.

Vorige week dinsdag werden we gealarmeerd voor twee vastgelopen zeiljachten op het wad bij Noordpolderzijl. Na overleg met de schipper van de ‘Annie Jacoba Visser’ van KNRM Lauwersoog besloten we er samen naartoe te gaan. Met het oog op de aanhoudende hitte was het van belang dat beide jachten met hun opvarenden (waaronder ook kinderen) daar weggehaald werden.

Eenmaal op het wad bij Noordpolderzijl bleken beide jachten te ver op het droge te liggen en konden wij ze met de 'Dorus Rijkers' die de 'Jan en Titia Visser' tijdelijk vervangt, niet bereiken vanwege onze diepgang. De ‘Annie Jacoba Visser’ is een kleiner type reddingboot (Valentijns klasse) en steekt minder diep waardoor zij uiteindelijk wel bij de jachten konden komen. De jachten werden losgetrokken en naar dieper water gesleept. Een bergingsvaartuig van Bos Marine Service kwam ter plaatse en nam een van de jachten over om het vervolgens naar Lauwersoog te slepen. Het andere jacht werd door de ‘Annie Jacoba Visser’ meegenomen naar Lauwersoog.
Wij konden nog van enige betekenis zijn door onze collega’s van Lauwersoog te voorzien van gekoelde frisdrank. Geen overbodige luxe na een inzet in de volle zon en bij hoge temperaturen.

Later in de week was er opnieuw een jacht in de problemen bij Noordpolderzijl. Omdat we vooraf al wisten dat we er met onze reddingboot niet bij zouden kunnen, hebben we deze hulpverlening maar gelijk “doorgeschoven” naar onze KNRM-collega’s van Lauwersoog. Uiteindelijk bleek het jacht toch op eigen kracht los te zijn gekomen en was hulp niet meer nodig.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.