Tag der Seenotretter

30 juli 2018

Tag der Seenotretter

Ieder jaar, op de laatste zondag van juli wordt bij de Deutsche Gesellschaft zur Rettung Schiffbrüchiger (DGzRS) oftewel de Duitse reddingmaatschappij de ‘Tag der Seenotretter’ gehouden. Net als tijdens onze Nationale Reddingbootdag laat de DGzRS dan zien wie zij zijn en wat zij doen. En natuurlijk hopen zij dan ook nieuwe donateurs te mogen verwelkomen.

Afgelopen zondag was de ‘Tag der Seenotretter’ en waren wij met de Jan en Titia Visser te gast op het Duitse waddeneiland Borkum. Vanaf Borkum waren wij gewoon inzetbaar voor noodgevallen en hulpverleningen maar het bleef rustig deze keer.
Het werd een prachtige dag met schitterend weer! Zowel de seenotkreuzer ‘Alfried Krupp’ en haar dochterboot ‘Glückauf’ als onze reddingboot ‘Jan en Titia Visser’ waren te bezichtigen voor het publiek. Vele enthousiaste Borkumers en vakantiegasten kwamen naar de haven en toonden hun oprechte belangstelling.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Halverwege de middag gaven we een gezamenlijke reddingdemonstratie voor het aanwezige publiek. Hier konden we heel mooi de verschillen in mogelijkheden van onze schepen laten zien. Waar bijvoorbeeld de ‘Alfied Krupp’ haar dochterboot ‘Glückauf’ lanceerde om “drenkelingen” uit het water te halen, lieten wij zien wat onze mogelijkheden waren met o.a. de drenkelingenklep. Met alle drie lieten we zien dat we van grote waarde kunnen zijn bij noodgevallen op zee! Elk schip met haar eigen mogelijkheden en kwaliteiten waardoor we ook elk jaar wel een paar keer een beroep op elkaar doen tijdens reddingsacties. De samenwerking met de Duitse collega’s is een unieke situatie waar we met elkaar trots op zijn! En dat hebben we afgelopen zondag ook weer mogen laten zien op Borkum!
We bedanken de bemanning en vrijwilligers van DGzRS Borkum voor hun gastvrijheid!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij