Skip to main content

Surfer in de problemen

Datum: dinsdag 15 september 2015 | Sectie: Eemshaven

Prio 1 spoedmelding naar een surfer die in de problemen was gekomen.

Om 16.10 uur gaat de pieper met de volgende melding ‘Prio 1 Surfer in de problemen’ om 16.20 uur melden we ons in bij het Kustwachtcentrum (Den Helder Rescue). We krijgen te horen dat er een surfer in de problemen is. Dit is door iemand gezien die werkzaam is op één van de elektriciteitscentrales. Ze houden de surfer in gaten en zijn telefonisch te bereiken.

We vertrekken direct en proberen ondertussen contact te krijgen met de melder, dit lukt in eerste instantie niet. Eenmaal buiten de pieren varen we in oostelijke richting voor de centrales langs en houden uitkijk naar alle zijden. Ondertussen proberen we de melder weer te bellen en ditmaal lukt het wel om contact te krijgen met de melder. Hij verteld ons dat we de verkeerde kant opvaren en dat de kitesurfer westelijk van ons in het water ligt. Vrijwel tegelijk worden we ook aangeroepen door de guardvessel Max die meld dat ze de surfer hebben gezien en met hun bijboot de surfer uit het water halen.

We varen richting de guardvessel en zijn al snel langszij de bijboot om de surfer over te nemen. We melden om 16.23 uur aan Den Helder Rescue dat we de surfer in goede gezondheid aan boord hebben. En nadat we gezien hebben dat het bijbootje (wel een heel klein dingetje) weer veilig aan dek staat van Max gaan we terug naar de Eemshaven.

Bij het boothuis aangekomen en nadat de surfer zich heeft gedoucht en omgekleed nemen we de gegevens op. De man is zeer dankbaar en is zich er goed van bewust in wat voor gevaarlijke situatie hij was beland. De oorzaak was te weinig wind zodat hij niet kon terug komen naar de dijk. Dit met een aflandige wind en de ebstroom heeft hem in grote problemen gebracht. Nadat de surfer is opgepikt door een collega maken we schoon schip en zijn om 17.45 uur weer gereed voor een volgende inzet.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.