Skip to main content

Redders Eemshaven niet voor één gat te vangen

Datum: woensdag 23 mei 2018 | Sectie: Eemshaven

Woensdag, aan het einde van de middag werden we gealarmeerd PRIO1 ‘Vaartuig aan de grond’. Het kajuitbootje Heisa was gestrand op het wad, nabij de Eemshaven. Een harde Noordoostenwind blies het bootje steeds verder richting de kwelder. De bemanning van de reddingboot Jan en Titia Visser had het bootje snel in het vizier maar kon er ondanks dat het net hoogwater was, niet bij komen. Er werd hulp gevraagd van een lokale berger om te kijken of hij er met een van zijn Rigid Inflatable Boats (RIB’s) bij kon komen om een sleeplijn over te brengen. Maar ook voor de RIB was het daar te ondiep. Hoe spijtig ook, hulpverlenen vanaf het water was gewoon niet meer mogelijk.

Maar de redders van KNRM Eemshaven zijn niet voor één gat te vangen en er werden plannen gemaakt om vanaf de wal hulp te gaan bieden. De Jan en Titia Visser keerde terug naar haar ligplaats waarna de vrijwilligers van station Eemshaven meteen met auto’s naar de zeedijk zijn gereden om via de kwelder, over het wad naar het jachtje toe te lopen. Een van de opvarenden van de ‘Heisa’ was slecht ter been en werd met hulp van twee opstappers naar de dijk gebracht. De rest probeerde samen met de eigenaar van het jachtje, de situatie enigszins te optimaliseren zodat het jachtje -zonder directe problemen te veroorzaken- achtergelaten kon worden op het wad. Tegen tienen was iedereen weer terug op de dijk. De opvarenden werden meegenomen naar het reddingstation waar zij later werden opgehaald door een familielid.

De eigenaar van de Heisa zou donderdag proberen om met hulp het bootje los te krijgen van het wad.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.