Skip to main content

Noodsignaal blijkt vals alarm

Datum: zaterdag 15 juni 2019 | Sectie: Eemshaven

(Actie 12/2019)
Noodsignaal blijkt vals alarm

Gisterochtend zouden we net aan onze wervingsdag voor nieuwe bemanningsleden beginnen toen de piepers gingen; een ‘GMDSS Alert’ (Een wereldwijd maritiem nood- en veiligheidssysteem).
Aan boord van de ‘Jan en Titia Visser’ kregen we te horen dat er een noodsignaal was uitgezonden vanaf het Duitse zeiljacht ‘Bunai’ wat zich op dat moment op de Noordzee boven Schiermonnikoog bevond en wat niet meer reageerde op oproepen van de Nederlandse Kustwacht en het Maritime Rescue Coordination Centre Bremen.
Ook reddingboot ‘Koning Willem 1 van KNRM Schiermonnikoog en onze Duitse collega’s met de ‘Alfried Krupp’ waren gealarmeerd en de SAR-helikopter CG06 was de lucht ingestuurd.

Na een uurtje varen waren we vlakbij het zoekgebied toen we de ‘Alfried Krupp’ hoorden zeggen dat ze de ‘Bunai’ hadden aangetroffen. Na kort overleg met de bemanning van de ‘Bunai’ bleek dat ze per ongeluk een noodsignaal hadden verzonden maar dit niet bij de Kustwacht en MRCC Bremen hadden gemeld. De zoekactie werd gecanceld en iedereen kon weer terug naar hun station. Tegen 12.00 uur waren we weer terug in de Eemshaven waar we de wervingsdag konden voortzetten.

(Foto: Archief KNRM Eemshaven. 'Alfried Krupp' en 'Jan en Titia Visser', najaar 2017. Gemaakt door Flying Focus.)

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.