Skip to main content

Mannen urenlang vast op zandbank

Datum: dinsdag 30 juli 2019 | Sectie: Eemshaven

(Actie 20/2019)
Mannen urenlang vast op zandbank bij Punt van Reide.

Gisteravond werden we om 20.47 uur gealarmeerd voor ‘Zwemmers in de problemen/ vermist’, PRIO1. We vertrokken met spoed naar het reddingstation en eenmaal aan boord van de ‘Dorus Rijkers’ hoorden we dat het om 3 personen ging die door het opkomende water ingesloten waren op een zandbank bij de Punt van Reide, bovenin de Dollard.

We voeren halverwege op de Eems toen we werden opgeroepen door het Kustwachtcentrum; de mannen hadden hun bootje kunnen bereiken. Maar omdat het ze niet meer lukte de motor van hun bootje te starten was onze hulp toch nog steeds gewenst. We voeren door naar de ‘Punt van Reide’ en troffen daar een Rib (Joker boat 420) aan met 3 personen aan boord. Het was opkomend water maar er stond nog niet voldoende water om met de reddingboot dichtbij de Rib te komen. Vier van onze opstappers gingen daarom over boord en liepen door het water naar het bootje om het vervolgens achter hun aan naar de reddingboot toe te trekken. Tegen 22.30 uur hadden we de Rib langszij bij de reddingboot en konden we de mannen aan boord nemen. We hebben de Rib naar de jachthaven van Delfzijl gesleept en de mannen daar kort na middernacht aan wal gezet.
Tegen 01.00 uur waren we terug op station en maakten we ‘Dorus’ gereed voor een volgende inzet.

Wij willen de fotografen van Eemskrant.nl heel hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van enkele foto's van de reddingsactie!

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.