KNRM 195 jaar; Hulpverlening en feest!

11 november 2019

Gisteren mochten we de 195e verjaardag van de KNRM vieren! Een bijzondere dag waarop Robbert Jan Meinardi en Sjoerd Robert Figdor binnen 24 uur alle reddingstations bezochten om een verjaardagscadeau af te geven (met uitzondering van de Waddeneilanden waarvoor ze het cadeau afgaven bij een distributiepunt in de veerhaven aan de vast wal). Een reis die volgens een strak tijdschema verliep.

Terwijl Robbert Jan en Sjoerd aan hun race tegen de klok bezig waren, gingen bij ons om 12.35 uur de piepers. We werden verzocht naar de Oostereems te gaan om een motorjacht met motorproblemen te hulp te schieten. Het jacht dreigde door de stevige wind uit de geul op een zandbank te waaien maar gelukkig waren we er net op tijd. We brachten een sleepverbinding tot stand en namen het jacht mee naar de Eemshaven.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

's Avonds kwamen we opnieuw bij elkaar want Robbert Jan en Sjoerd zouden na hun 24 uur durende reis om 23.20 uur bij ons op reddingstation Eemshaven 'finishen'. We versierden het bemanningsverblijf en hingen sfeervolle lichtjes aan het hek rondom het reddingstation. Onder het genot van koffie met gebak (Bakker Marinus uit Uithuizen had een prachtige en heerlijke taart voor ons gemaakt!) volgden we de reis van Robbert Jan en Sjoerd via 'Live locatie' op WhatsApp en deden we daarna nog wat klussen aan boord en rondom het gebouw.
Stipt om 23.20 uur arriveerden de mannen in de Eemshaven waar we ze op feestelijke wijze en onder luid applaus binnen haalden. Wat een prestatie!! Daarna was het tijd voor het verjaardagsfeestje en bleef het nog best lang gezellig op het reddingstation!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij