Skip to main content

Frans zeiljacht met motorproblemen

Datum: zondag 04 augustus 2019 | Sectie: Eemshaven

(Actie 21/2019)
Frans zeiljacht met motorproblemen

Gisterochtend werden we al vroeg (06.53 uur) gewekt door onze pagers. Een Frans zeiljacht met motorproblemen had onze hulp nodig.
Eenmaal onderweg naar het jacht wat nog onder zeil op de Eems voer, kregen we VHF contact met het zeiljacht ‘Labous Glaz’. Men had hulp nodig om het zeehavenkanaal van Delfzijl door te komen om zo de jachthaven te bereiken. We legden een sleepverbinding met de ‘Labous Glaz’ en brachten haar naar de jachthaven. Op verzoek van de havenmeester moesten we even wachten tot er een plekje vrij was aan een van de steigers.
Nadat we de ‘Labous Glaz’ hadden afgemeerd en we de gegevens van de eigenaar hadden opgenomen was er tijd voor een ontbijt wat de walploeg had gebracht. Daarna voeren we terug naar de Eemshaven en meldden we de ‘Jan en Titia Visser om 10.20 uur terug op station.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.