Skip to main content

Coaster na aanvaring naar de Eemshaven begeleid

Datum: vrijdag 16 november 2018 | Sectie: Eemshaven

Donderdagavond vond er in de TE-route, een drukke scheepvaartroute ten Noordwesten van het Duitse waddeneiland Borkum een aanvaring plaats tussen het Turkse vrachtschip Paksoy 1 en het Nederlandse vrachtschip Eems Cobalt. Er werd een grote reddingsoperatie op touw gezet door de Duitse autoriteiten.

De vrachtschepen raakten na de aanvaring in elkaar vast en werden vrijdagochtend losgehaald. De Eems Cobalt liep door een aanvaring een flink gat in de romp op.

Op verzoek van de Nederlandse Kustwacht zijn wij vrijdagochtend naar de plaats van het ongeval gegaan om stand-by te blijven nabij de Eems Cobalt. Het zwaargehavende vrachtschip kon gelukkig nog op eigen kracht naar een haven varen en samen met sleepboot Waterstroom hebben we het schip naar de Eemshaven begeleid.

Rond 14.00 uur kwamen we in de Eemshaven aan, waar de Eems Cobalt in de Emmahaven aan de kade naast onze reddingbootsteiger werd afgemeerd.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.