Skip to main content

Twee maal inzet voor Dordrecht-Noord

Datum: donderdag 16 april 2020 | Sectie: Dordrecht noord

De bemanning van de reddingboot Tjepke Ekkelboom wordt gealarmeerd voor een boot met motorstoring op de Lek. Naast de Tjepke Ekkelboom gaat ook Rijkswaterstaat ter plaatse. 

Als de reddingboot aankomt ligt de veertien meter lange boot aan een steiger gemeerd. Omdat de boot daar niet kan blijven liggen wordt toch een sleepverbinding gemaakt en wordt koers gezet naar de jachthaven van Ridderkerk in de hoop dat daar de boot gerepareerd kan worden. Dit blijkt niet het geval waarop de sleep doorvaart naar jachthaven De Graaf aan het Wantij in Dordrecht. Daar wordt de boot netjes afgeleverd.

Na het opnemen van alle gegevens gaat de reddingboot weer terug naar het KNRM-reddingstation Dordrecht-Noord. Drie uur na alarmering ligt de reddingboot weer klaar voor een volgende inzet. 

Die inzet volgt twee uur later. Er wordt al enige dagen een persoon vermist. Iemand ziet een op een lichaam gelijkend voorwerp in de Beneden Merwede bij Hardinxveld-Giessendam. De reddingboot Tjepke Ekkelboom en het patrouillevaartuig RWS21 gaan ter plaatse. Daar blijkt dat het waargenomen voorwerp een grote bundel takkenbossen is. De Tjepke Ekkelboom gaat weer retour station. 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.