Skip to main content

DUWBOOT XANDER ZINKT

Datum: zondag 26 mei 2024 | Sectie: Dordrecht noord

📟 Persoon te water (lek/zinkend duwboot)
🛟 KBW 1910
📅 26 mei 2024
🕙 16:24

Op zondag middag iets voor half vijf ontving KNRM Dordrecht een melding van een persoon te water (lek/zinkende duwboot). Aangekomen bij het incident bleek het inderdaad te gaan om een zinkende duwboot waarbij één persoon te water is geraakt. Hij is door een voorbijkomend schip gered. De overige twee bemanningsleden van de duwboot zijn op de duwbak geklommen om zichzelf in veiligheid te brengen. Aanvarend richting het incident hebben de bemanningsleden van reddingboot KBW1910 de reddingboei van de zinkende duwboot geborgen.

Nadat de gehele situatie onder controle was is reddingboot KBW 1910 terug gekeerd richting het boothuis waarbij de bemanningsleden nog te maken kregen met veel onweer en regen.

De zinkende duwboot zal worden geborgen door Rijkswaterstaat

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.