Skip to main content

Teambuildingdag voor Helderse opstappers

Datum: donderdag 26 april 2018 | Sectie: Den Helder

Een van de reserveschippers van de Helderse reddingboot Joke Dijkstra is tevens de commandant van het zeilschip van de Koninklijke Marine Zr. Ms. Urania. Hij had het Helderse KNRM team uitgenodigd om op donderdag 26 april een dagje mee te zeilen op het 27 meter lange jacht.

Acht man maakten van de gelegenheid gebruik. Als er iemand dacht dat hij een goed verzorgde cruise ging maken dan kwam die bedrogen uit. Na de koffie en een veiligheidsbriefing kregen we zeilpakken en reddingvesten aan en werden we meteen na het ontmeren aan het werk gezet. De zeilen moesten omhoog en dat gaat op handkracht. De grote mast is 27 meter hoog en dan wordt zo'n zeil erg groot en zwaar. Bovendien stond er een west tot zuidwesten wind kracht 6 en dan worden de krachten op het zeil behoorlijk. Maar met samenwerking en aanmoediging van de vaste bemanning krijg je veel voor elkaar.

Op de rede stond het tij tegen de wind in wat behoorlijke golven veroorzaakte, maar daardoor werd het zeilen juist spectaculair. Bovendien werd er veel opgekruist. Daardoor moest het schip iedere 10 minuten door de wind wat weer veel werk gaf.

Het werd een prachtige zeildag met een uitstekende culinaire verzorging. Maar na afloop waren we wel allemaal bekaf. We hadden het echter voor geen goud willen missen.

Met grote dank aan de commandant en bemanning van Zr. Ms. Urania.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.