Slechte Koningsdag voor Koningsvisser

27 april 2017

Op Koningsdag ging 's middags het alarm voor de Helderse redders. Buiten het Schulpengat lag een Engelse kotter, de KIngfisher, met stilgevallen motor. Het schip was juist die dag van de Helderse scheepswerf van Damen naar zee vertrokken.

De reddingboot Joke Dijkstra spoedde zich naar zee en nam de kotter op sleeptouw. Daar er best wat zee stond werd er minstens 200 meter sleeptros uitgevierd.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ondertussen had de schipper de Kustwacht gevraagd om ook de reddingboot van Oudeschild, de Cornelis Dito, te waarschuwen. Zij was nodig om bij het binnenvaren van de Helderse haven, als achterboot te fungeren. Zo kon zij indien nodig de snelheid er uithalen, of het achterschip de goede kant opsturen.

De kotter werd afgemeerd nabij de Zeedoksluis en de beide reddingboten werden bedankt. Blijkbaar was het maar een klein probleem, want binnen een uur voer de Kingfisher weer op eigen kracht de haven uit.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij