Buitenlandse collega’s doen mee aan zoekoefening

29 september 2016

Van zaterdag 24 september tot zaterdag 1 oktober organiseert de International Maritime Rescue Federation (IMRF) een uitwisselingsprogramma voor vrijwillige reddingbootbemanningen van verschillende Europese reddingmaatschappijen. Het hoofddoel van deze uitwisseling is het delen van kennis en het leren van elkaars organisatie om het levensreddende werk te optimaliseren. Voor de buitenlandse redders die op bezoek zijn in Nederland heeft de KNRM een uitgebreid programma gemaakt. Een onderdeel van dit programma was een bezoek aan het KNRM station van Den Helder en Callantsoog. Gister deden 7 buitenlandse collega’s uit Finland, IJsland, Denemarken, Engeland, Noorwegen, Duitsland en Zweden mee aan een zoekoefening voor de kust van Den Helder. KNRM Callantsoog en KNRM Den Helder werkten tijdens deze oefening samen met hun buitenlandse collega’s. De oefening bood alle deelnemers veel goede leermomenten. Na de oefening vond er een evaluatie plaats in het botenhuis van Callantsoog onder het genot van drankje en een visje.

De IMRF exchange wordt mogelijk gemaakt door de support van partnerschappen van de Europese Unie. In totaal doen twaalf landen mee: Duitsland, IJsland, Noorwegen, Finland, Zweden, Engeland, Frankrijk, Letland, Portugal, Estland, Denemarken, Curaçao en Nederland.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij