Skip to main content

Zeiljacht vraagt hulp vanwege motorproblemen

Datum: zondag 26 september 2021 | Sectie: Breskens

Dinsdag 21 september wordt de dienstdoende schipper ‘s middags door het KAC (KNRM Helpt Assistentie Centrum) gebeld. Een zeiljacht dat onderweg is van Scheveningen naar Breskens is er ter hoogte van Westkapelle achter gekomen dat zijn motor niet meer werkt en heeft assistentie gevraagd om de haven van Breskens binnen te kunnen varen. Op dat moment is het de bedoeling dat het zeiljacht nog met de wind in de zeilen zelfstandig richting Breskens zeilt en dat reddingboot Zeemanshoop na ongeveer een half uur hoeft uit te varen. Na driekwartier blijkt dat het jacht bij boei OG13 was en geen wind meer had, waardoor het enigszins stuurloos op zee dreef. Nadat de bemanning opgepiept is, vaart reddingboot Zeemanshoop meteen uit om een sleepverbinding vanaf het jacht aan te leggen. Het jacht is hierop naar Breskens gesleept en veilig afgemeerd bij een jachtwerf, waar bleek dat de motor was vastgelopen.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.