Skip to main content

Zeiljacht op oostelijk havenhoofd Breskens

Datum: dinsdag 29 december 2020 | Sectie: Breskens

Dinsdagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een jacht dat op het havenhoofd van de haven van Breskens was gevaren door motorische problemen. De reddingboot heeft het jacht langszij genomen en afgeleverd bij een jachtwerf waar het voor de zekerheid met een kraan uit het water is gehaald.

Dinsdagmiddag zijn 2 zeilers onderweg van Terneuzen naar hun thuishaven Breskens. Alles verloopt soepel, als ze voor de haven de zeilen laten zakken en de motor bijzetten gaat het echter mis. De motor begeeft het en de zeilers komen op het oostelijke havenhoofd terecht. Ze roepen hulp in van het Schelde Coördinatie Centrum (SCC) in Vlissingen die via de Nederlandse Kustwacht de Breskense reddingboot bemanning alarmeert. 

Als de reddingboot snel na alarm haar lig plek verlaat zien de redders de mast van het onfortuinlijke jacht al. Ter plaatse aangekomen is een andere zeiler het zeiljacht met problemen al van de stenen aan het trekken. De reddingboot neemt het zeiljacht langszij en omdat het onduidelijk is wat de schade is aan het jacht meegenomen naar de steiger van de reddingboot. 

Het jacht wordt met een kraan van een jachtwerf uit het water gehaald om de schade te kunnen beoordelen.

 

Tijdstip alarm: 16:24 uur

Wind: West 4 Bft.

Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.