Zeiljacht op oostelijk havenhoofd Breskens

29 december 2020

Dinsdagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een jacht dat op het havenhoofd van de haven van Breskens was gevaren door motorische problemen. De reddingboot heeft het jacht langszij genomen en afgeleverd bij een jachtwerf waar het voor de zekerheid met een kraan uit het water is gehaald.

Dinsdagmiddag zijn 2 zeilers onderweg van Terneuzen naar hun thuishaven Breskens. Alles verloopt soepel, als ze voor de haven de zeilen laten zakken en de motor bijzetten gaat het echter mis. De motor begeeft het en de zeilers komen op het oostelijke havenhoofd terecht. Ze roepen hulp in van het Schelde Coördinatie Centrum (SCC) in Vlissingen die via de Nederlandse Kustwacht de Breskense reddingboot bemanning alarmeert. 

Als de reddingboot snel na alarm haar lig plek verlaat zien de redders de mast van het onfortuinlijke jacht al. Ter plaatse aangekomen is een andere zeiler het zeiljacht met problemen al van de stenen aan het trekken. De reddingboot neemt het zeiljacht langszij en omdat het onduidelijk is wat de schade is aan het jacht meegenomen naar de steiger van de reddingboot. 

Het jacht wordt met een kraan van een jachtwerf uit het water gehaald om de schade te kunnen beoordelen.

 

Tijdstip alarm: 16:24 uur

Wind: West 4 Bft.

Zicht: Goed