Zeiljacht met motor probleem bij Westkapelle

Zeiljacht met motor probleem bij Westkapelle

30 juli 2020

Donderdagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een jacht met motor problemen. Het jacht is veilig naar Breskens gesleept en afgemeerd bij een jachtwerf.

Donderdag is de 2 koppige bemanning van een zeiljacht onder weg naar Oostende als tijdens hun reis de motor het begeeft. Het jacht roept hulp in van de Nederlandse kustwacht als ze ter hoogte van Westkapelle zijn. De reddingboot bemanning van reddingboot Zeemanshoop wordt gealarmeerd, als de schipper contact op neemt wordt in overleg besloten dat de collega’s van Westkapelle het jacht gaan assisteren want zij zijn kunnen daar sneller zijn. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Als reddingboot uly ter plaatse is en een sleep verbinding gemaakt heeft blijkt dat de opvarenden met hun jacht graag naar Breskens willen omdat er daar een jachtwerf is. Via de kustwacht wordt gevraagd of reddingboot Zeemanshoop de sleep halverwege wilt overnemen. Opnieuw gaan de piepers voor de Breskense reddingboot bemanning. Als de reddingboten elkaar tegen komen ter hoogte van Dishoek wordt de sleep overgenomen en sleept reddingboot Zeemanshoop het jacht verder naar Breskens waar het afgemeerd wordt bij een jachtwerf. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij