Zeiljacht in brand

20 juni 2021

Zondagavond is reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd voor een brandend jacht in de jachthaven van Breskens. Samen met de brandweer van Breskens is het vuur geblust en is het jacht op een veilige plaats afgemeerd.

Zondagavond wordt de dienstdoende schipper van de Zeemanshoop gebeld door de havenmeester dat er een jacht in brand staat. De schipper neemt direct contact op met de alarmcentrale en laat de bemanning alarmeren. Omdat op de alarmcentrale nog geen melding was gemaakt door de omstanders is ook gelijk de brandweer van Breskens gealarmeerd.

Kort na alarm komt de Zeemanshoop ter plaatse in de jachthaven en slaan de vlammen als uit het jacht. In samenwerking met de brandweer van Breskens wordt van beide kanten het vuur bestreden en het jacht verder gekoeld. 

Zodra het sein brandmeester gegeven werd, is in overleg met de havenmeester besloten om het jacht op een andere locatie af te meren. Als het jacht veilig is afgemeerd op haar nieuwe locatie wordt de bemanning bedankt voor de inzet en gaat het retour station.

Tijdstip alarm: 19:46 uur
Wind: Noord 3 bft.
Zicht: Goed