Skip to main content

Zeiljacht in brand

Datum: zondag 20 juni 2021 | Sectie: Breskens

Zondagavond is reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd voor een brandend jacht in de jachthaven van Breskens. Samen met de brandweer van Breskens is het vuur geblust en is het jacht op een veilige plaats afgemeerd.

Zondagavond wordt de dienstdoende schipper van de Zeemanshoop gebeld door de havenmeester dat er een jacht in brand staat. De schipper neemt direct contact op met de alarmcentrale en laat de bemanning alarmeren. Omdat op de alarmcentrale nog geen melding was gemaakt door de omstanders is ook gelijk de brandweer van Breskens gealarmeerd.

Kort na alarm komt de Zeemanshoop ter plaatse in de jachthaven en slaan de vlammen als uit het jacht. In samenwerking met de brandweer van Breskens wordt van beide kanten het vuur bestreden en het jacht verder gekoeld. 

Zodra het sein brandmeester gegeven werd, is in overleg met de havenmeester besloten om het jacht op een andere locatie af te meren. Als het jacht veilig is afgemeerd op haar nieuwe locatie wordt de bemanning bedankt voor de inzet en gaat het retour station.

Tijdstip alarm: 19:46 uur
Wind: Noord 3 bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.