Skip to main content

Zeiljacht aan de grond

Datum: zaterdag 04 september 2021 | Sectie: Breskens

Gistermiddag is de bemanning door het Kustwachtcentrum gealarmeerd voor een zeiljacht aan de grond bij boei VH11, net voorbij Hoofdplaat. Nadat reddingboot Zeemanshoop is uitgevaren en ter plaatse komt, proberen we zo dicht mogelijk bij het jacht te komen. Door de lage waterstand wordt toch besloten om het jacht te laten liggen, een anker uit te zetten en te wachten op hoog water. Eén van de die bemanningsleden wil graag van boord, waarna de Zeemanshoop retour Breskens gaat om reddingboot Leng op te halen, zodat we hiermee bij het zeiljacht kunnen komen en het bemanningslid kunnen overzetten op de Zeemanshoop. Met de andere twee bemanningsleden wordt afgesproken om eventueel retour te komen voor begeleiding later op de dag bij hoog water.

Om 23.04 wordt de bemanning opnieuw opgeroepen om het zeiljacht in het donker naar de haven van Breskens te begeleiden. Het water was voldoende gestegen en eenmaal ter plaatse kan reddingboot Zeemanshoop dicht genoeg bij het jacht komen om 2 bemanningsleden over te zetten. Na even gewacht te hebben komt het jacht uit zichzelf los en is achter de Zeemanshoop richting de haven van Breskens gevaren om aldaar veilig af te meren.  


Tijdstip alarm: 15.13 uur en 23.04 uur
Wind: Noord-Oost 4 bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.