Skip to main content

Zeilboot strandt op keien Vlissingen

Datum: woensdag 12 mei 2021 | Sectie: Breskens

Deze ochtend strandt een zeiljacht op de keien van de oostelijke dam van de Koopmanshaven bij Vlissingen. De twee zeilers zijn aardig in paniek. Reddingboot Zeemanshoop zet na alarm snel koers richting de locatie en weet dichtbij genoeg te komen om de twee geschrokken opvarenden van het jacht te evacueren. 

Vanochtend om 8:29 uur wordt na overleg tussen Kustwacht en schipper de bemanning van reddingstation Breskens met prio 1 opgepiept. De Nederlandse Kustwacht meldt dat er een zeiljacht vast zit op de oostelijke dam bij de Vlissingse Koopmanshaven en dat de zeilers aardig in paniek zijn. Reddingboot Zeemanshoop kort na alarmering koers richting Vlissingen. Ter plaatse blijkt het zeiljacht al vrij droog bovenop de havendam te zitten. Door de geringe diepgang van de Zeemanshoop kan zij met de voorzijde bij het jacht komen en de twee in paniek geraakte zeilers evacueren. Ze zijn geschrokken, maar maken het verder goed. In overleg wordt besloten om de zeilers daarna over te brengen naar de tevens aanwezige RWS 78 van Rijkswaterstaat. Een vaartuig van berger Multraship is ook ter plaatse en ontfermt zich over het zeiljacht. Reddingboot Zeemanshoop keert daarna terug naar Breskens.


Tijdstip alarm: 08:29 uur
Wind: Zuid-West 3 bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.