Trots op onze vrijwilligers!

7 december 2019

Op 7 december is het de dag van de vrijwilliger en we zijn trots op al onze vrijwilligers! Afgelopen maanden hebben we 6 nieuwe vrijwilligers, waarvan 1 vrouw, mogen verwelkomen en dat je daar niet perse in de scheepvaart moet zitten blijkt ook wel uit hun achtergrond.

Zoals iedere vrijwilligersorganisatie zijn ook wij supertrots op onze vrijwilligers die zich 24/7 en 365 dagen per jaar zich willen inzetten voor het helpen van mensen onder alle omstandigheden. Op 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, proberen we dit nog eens extra te benadrukken.

Extra bijzonder op station Breskens is dat we de laatste paar maanden 6 nieuwe vrijwilligers hebben mogen verwelkomen op station Breskens. Met een vrouw erbij toont het ook wel aan dat het dus niet alleen voor mannen is!

We hadden al een diversiteit aan verschillende achtergronden van onze vrijwilligers zoals automonteur, bakker, kok, mastenbouwer, ongediertebestijder en webdeveloper maar de achtergrond van de nieuwe aanwas brengt nog meer diversiteit aan de groep.

We laten de nieuwe vrijwilligers zich even aan jullie voorstellen:   

Anneke: Hi, ik ben Anneke Bruijnooge, 37 jaar, moeder van 4 jonge kinderen. In het dagelijks leven werkzaam als opleidingscoördinator bij de Regionale Ambulancevoorziening Zeeland. 

Sinds september ben ik aankomend opstapper bij de KNRM Breskens. Hoewel ik niet uit deze regio kom ben ik enorm verknocht aan het water. Ik heb een verpleegkundige achtergrond en deze komt goed van pas bij de activiteiten van de KNRM. Daarnaast zijn onze oudste dochters als optimistzeilertjes regelmatig te vinden op de Westerschelde, wat een extra motivatie geeft om een bijdrage te leveren aan de veiligheid op het water.

Barry: Mijn naam is Barry Vermeulen en ben 20 jaar. Op dit moment ben ik de jongste vrijwilliger van het reddingsstation Breskens. Ik ben zelf geboren en getogen in Breskens. Ik studeer dit moment nog en zit in het laatste jaar van mijn HBO opleiding Maritiem Officier met specialisatie tot machinist. 

Doordat ik in mijn opleiding ook stage moest lopen aan boord van een schip, dacht ik er aan wat zou er gebeuren als er iets met het schip gebeurt. Door deze gedachte vond ik het zelf ook heel mooi om mij aan te melden als vrijwilliger van de KNRM voor het redden van mensen op zee die in nood zijn. Ook al zit ik sinds kort bij de KNRM heb ik nu al een super tijd gehad en hoop ik op nog een lange samenwerking met de KNRM.

Leonard: Leonard Bruijnooge, 44 jaar, vader van dezelfde jonge kinderen en in het dagelijks leven werkzaam als lasser/ bankwerker bij constructiebedrijf van Vugt.

Net zoals Anneke per september gestart als aankomend opstapper. Als Bressiaander ben ik opgegroeid met het water en ik draag daarmee de KNRM een warm hart toe. Ik heb altijd al wel interesse gehad in de KNRM, maar het was er nog nooit van gekomen om daadwerkelijk ook aan te sluiten. Nu brak wel een nu-of-nooit moment aan. Er was een tekort aan mensen die overdag beschikbaar konden zijn. Door mijn werk vlakbij de Kaaie en een flexibele houding van mijn werkgever kan ik overdag beschikbaar zijn. Zodoende en zodus...

Marnix: Waarom ik mij bij de KNRM aangemeld heb om als beginnend opstapper mee te gaan is niet zo moeilijk, 

Ik ben zelf al 17 jaar werkzaam op het water als visserman. In het begin veel op de Westerschelde. En later meer op de Noordzee en het Engels Kanaal. 
Ik vaar nu de laatste 5 jaar waarvan 2 jaar als schipper op de SL-9 “Johanna” in een week op - week af systeem  Waarbij ik aardig wat vrije tijd heb als ik thuis ben. 

Als visserman weet je als geen ander, hoe belangrijk het werk van de KNRM is. 
En nu mijn zoon en dochter binnenkort allebei naar school gaan is het  mooie gelegenheid om mij bij de KNRM aan te sluiten. Om in de uren dat ik thuis ben, onderdeel te kunnen zijn van een fantastisch team waarbij we iedereen zullen helpen die hulp nodig heeft. 

Niels: Mijn naam is Niels Legon en woon nu al een jaar of 4-5 in Breskens samen met mijn vrouw (en ondertussen 2 kinderen). In het dagelijkse leven ben ik treinbestuurder voor de onderhoudsploegen van de bovenleiding op de Belgische spoorwegen. Dit is een totaal andere wereld dan bij de KNRM.

Vroeger deed ik aan openwater zwemmen en heb ik nog een poosje gesurft en gezeild. Een link met het water zat er bij mij van jongs af altijd al in.
Op een dag las ik in op bresjes dat het redding station vrijwilligers zocht. Dus heb ik mij aangemeld bij de KNRM omdat het mij een interessante, leuke, mooie en vooral leerrijke ervaring zou zijn om anderen te helpen op het water.
Nu, na enkele maanden oefenen en met een paar acties mee te gaan, weet ik dat het nog veel meer is dan dat en er nog meer zal komen!

Rubin: Als kind mocht ik samen met Rino ( nu vervangend Schipper ) eens mee varen met de Javazee. Dat was een hele belevenis en is mij nog altijd goed bij gebleven, op latere leeftijd bleef de interesse in de reddingsboot er dan ook altijd.

De voornaamste reden om bij de KNRM te gaan is voor mij het met een team mens en dier te helpen op het water.

Afgelopen reddingsbootdag heb ik mij dan ook opgegeven als aankomend opstapper. Hier heb ik dan ook geen moment spijt van gehad, al verschillende acties mogen mee draaien in een geweldig team!

Nieuwe vrijwilligers welkom, alle andere vrijwilligers bedankt!