Skip to main content

Stoorzender maakt Verkeerscentrale onbereikbaar

Datum: donderdag 01 augustus 2019 | Sectie: Breskens

Woensdagmiddag is een verzoek gedaan op de reddingboot om een radiopeiling te doen. De richting van de stoorzender is gevonden en eenheden op de kant zijn hier mee verder gegaan.

Woensdagmiddag krijgt de schipper telefoon van het Schelde Coördinatie Centrum(SCC) in Vlissingen met de melding dat er een vervelende stoorzender op het blokkanaal zit. Het SCC vraagt of de reddingboot tijd heeft voor een radio peiling. De schipper doet in de haven een peiling maar, omdat deze door de gebouwen in de haven niet accuraat is wordt door de schipper voorgesteld dat de reddingboot uit de haven een nieuwe peiling doet.

Het SCC neemt contact op met de Nederlandse kustwacht en laat de piepers afgaan van de reddingbootbemanning. Na het uitvaren en een nieuwe peiling blijkt dat de stoorzender vermoedelijk uit de koopmanshaven komt en dit wordt door gegeven. Hierop zal alles verder door het SCC afgehandeld worden. De reddingbootbemanning wordt bedankt en gaat retour Breskens.

Tijdstip alarm: 14:45 uur
Wind: West 3 Bft.
Zicht: Goed (21 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.