Skip to main content

Stalen tweemaster in problemen

Datum: zaterdag 30 juli 2016 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is zaterdagmiddag uitgevaren voor een groot stalen zeilschip met motorproblemen. Het schip kon veilig afgemeerd worden in de jachthaven.

Een 17 meter lange tweemaster, met bestemming Breskens, krijgt op de rede van Vlissingen haar motor niet op gang. De zeilers roepen hulp in via de Nederlandse Kustwacht, want het 35 ton zware schip kan onmogelijk zonder motor veilig de haven van Breskens binnen.

Om iets voor 13.00 uur wordt de bemanning van de Breskense reddingbootbemanning opgepiept. Reddingboot Zeemanshoop is snel ter plaatse bij het jacht. Een opstapper wordt overgezet om een sleepverbinding aan te leggen.

De reddingboot neemt het zeilschip op sleeptouw naar Breskens. In de haven wordt het langszij genomen en even later veilig afgemeerd in de jachthaven.

We nemen de gegevens op van deze dankbare donateurs en starten dan iets later de reguliere zaterdagmiddagoefening.

Tijdstip alarm: 12:56 uur
Wind: West 4 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.