Stalen tweemaster in problemen

30 juli 2016

De reddingboot van Breskens is zaterdagmiddag uitgevaren voor een groot stalen zeilschip met motorproblemen. Het schip kon veilig afgemeerd worden in de jachthaven.

Een 17 meter lange tweemaster, met bestemming Breskens, krijgt op de rede van Vlissingen haar motor niet op gang. De zeilers roepen hulp in via de Nederlandse Kustwacht, want het 35 ton zware schip kan onmogelijk zonder motor veilig de haven van Breskens binnen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Om iets voor 13.00 uur wordt de bemanning van de Breskense reddingbootbemanning opgepiept. Reddingboot Zeemanshoop is snel ter plaatse bij het jacht. Een opstapper wordt overgezet om een sleepverbinding aan te leggen.

De reddingboot neemt het zeilschip op sleeptouw naar Breskens. In de haven wordt het langszij genomen en even later veilig afgemeerd in de jachthaven.

We nemen de gegevens op van deze dankbare donateurs en starten dan iets later de reguliere zaterdagmiddagoefening.

Tijdstip alarm: 12:56 uur
Wind: West 4 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij