Sportvischarter wil niet starten

27 augustus 2016

De reddingboot van Breskens is zaterdag net na middernacht uitgevaren voor een sportvischarter met startproblemen. De boot is op sleeptouw genomen en veilig naar Vlissingen gebracht.

Een sportvischarter, met 9 personen aan boord, wil na een avond vissen terug naar Vlissingen. De boot heeft echter problemen met de stroomvoorziening naar de motor, waardoor deze niet wil starten. De schipper roept daarom hulp in.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Om iets na middernacht gaan de piepers van de Breskense reddingbootbemanning af. Nadat de positie is doorgekregen, vaart reddingboot Zeemanshoop uit richting de visboot en is zo´n 20 minuten na alarm ter plaatse.

De visboot wordt eerst langszij genomen en voorzichtig wordt het anker losgevaren en binnengehaald. Daarna wordt een sleepverbinding gemaakt en wordt de boot op sleeptouw genomen richting Vlissingen.

Eenmaal aangekomen in de Buitenhaven van Vlissingen neemt een collega vischarter haar onfortuinlijke collega langszij om mee te nemen door de sluis naar de binnenhaven.

Reddingboot Zeemanshoop neemt afscheid en gaat retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 0:09 uur
Wind: Noord-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed (donker)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij