Skip to main content

Sportvischarter wil niet starten

Datum: zaterdag 27 augustus 2016 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is zaterdag net na middernacht uitgevaren voor een sportvischarter met startproblemen. De boot is op sleeptouw genomen en veilig naar Vlissingen gebracht.

Een sportvischarter, met 9 personen aan boord, wil na een avond vissen terug naar Vlissingen. De boot heeft echter problemen met de stroomvoorziening naar de motor, waardoor deze niet wil starten. De schipper roept daarom hulp in.

Om iets na middernacht gaan de piepers van de Breskense reddingbootbemanning af. Nadat de positie is doorgekregen, vaart reddingboot Zeemanshoop uit richting de visboot en is zo´n 20 minuten na alarm ter plaatse.

De visboot wordt eerst langszij genomen en voorzichtig wordt het anker losgevaren en binnengehaald. Daarna wordt een sleepverbinding gemaakt en wordt de boot op sleeptouw genomen richting Vlissingen.

Eenmaal aangekomen in de Buitenhaven van Vlissingen neemt een collega vischarter haar onfortuinlijke collega langszij om mee te nemen door de sluis naar de binnenhaven.

Reddingboot Zeemanshoop neemt afscheid en gaat retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 0:09 uur
Wind: Noord-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed (donker)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.