RWS en KNRM halen zeeverkenners van Westerschelde

7 juli 2017

Zeven zeilbootjes van Belgische zeeverkenners zijn vrijdagochtend in problemen gekomen op de Westerschelde. Rijkswaterstaat en KNRM Breskens haalden de bootjes uit de hoofdvaargeul en konden ze veilig naar de Vlissingen brengen.

De reddingbootbemanning van Breskens is een zeiljacht met motorstoring aan het afmeren in de jachthaven wanneer er een bericht binnenkomt van Rijkswaterstaat patrouillevaartuig RWS 78.

Zeven zeilbootjes van de zeeverkenners zeilen voor Vlissingen in de hoofdvaargeul van de Westerschelde. Met zeevaart van twee kanten in aantocht en de bootjes ver uit elkaar ontstaat er een heel gevaarlijke situatie.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit richting Vlissingen. Samen met de RWS 78 wordt snel hulp geboden aan de zeeverkenners.

De scouts wordt gevraagd om het zeilen te stoppen en op motor de aanwijzingen te volgen. De Zeemanshoop en RWS 78 weten de boten veilig uit de vaargeul te slepen en begeleiden naar de Buitenhaven van Vlissingen. Hier wordt de hele groep afgemeerd aan de Poseidonsteiger, waar de zeeverkenners rustig op adem kunnen komen na dit angstig avontuur.

Door snel ingrijpen van de Verkeerscentrale Vlissingen, RWS 78 en de Breskense reddingboot zijn 48 scouts in veiligheid gebracht!

Tijdstip alarm: 9:30 uur
Wind: West 5 Bft.
Zicht: Goed