Skip to main content

RWS en KNRM halen zeeverkenners van Westerschelde

Datum: vrijdag 07 juli 2017 | Sectie: Breskens

Zeven zeilbootjes van Belgische zeeverkenners zijn vrijdagochtend in problemen gekomen op de Westerschelde. Rijkswaterstaat en KNRM Breskens haalden de bootjes uit de hoofdvaargeul en konden ze veilig naar de Vlissingen brengen.

De reddingbootbemanning van Breskens is een zeiljacht met motorstoring aan het afmeren in de jachthaven wanneer er een bericht binnenkomt van Rijkswaterstaat patrouillevaartuig RWS 78.

Zeven zeilbootjes van de zeeverkenners zeilen voor Vlissingen in de hoofdvaargeul van de Westerschelde. Met zeevaart van twee kanten in aantocht en de bootjes ver uit elkaar ontstaat er een heel gevaarlijke situatie.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit richting Vlissingen. Samen met de RWS 78 wordt snel hulp geboden aan de zeeverkenners.

De scouts wordt gevraagd om het zeilen te stoppen en op motor de aanwijzingen te volgen. De Zeemanshoop en RWS 78 weten de boten veilig uit de vaargeul te slepen en begeleiden naar de Buitenhaven van Vlissingen. Hier wordt de hele groep afgemeerd aan de Poseidonsteiger, waar de zeeverkenners rustig op adem kunnen komen na dit angstig avontuur.

Door snel ingrijpen van de Verkeerscentrale Vlissingen, RWS 78 en de Breskense reddingboot zijn 48 scouts in veiligheid gebracht!

Tijdstip alarm: 9:30 uur
Wind: West 5 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.